Депутатите подкрепиха програмата за саниране

Депутатите подкрепиха програмата за саниране | StandartNews.com

Депутатите подкрепиха Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради и цялостната й реализация, приета по-рано от Министерския съвет.

Следващата стъпка е правителството да внесе промяна в Закона за местните данъци и такси, която да изключва прилагането на данъчно облекчение за обновените с публични средства сгради.

По думите на регионалния министър Лиляна Павлова за по-малко от 100 дни правителството е успяло да изпълни едно огромно обещание от предизборната си кампания – програмата за саниране

"700 000 са жилищата в панелни сгради. Ние се надяваме да покрием 40% от тях. Това е огромна успеваемост! Въпреки всичките люти нападки и критики и с тази негативна кампания, промотирахте това саниране, защото лоша реклама няма! Колкото повече направим заедно, толкова по-добре, защото това е програма директно към българските граждани, но и към българската икономика! Над 5800 са фирмите – производители на дограма. Нека да им дадем шанс да произведат, българското производство и икономика да работи. Над 2500 са малките и средни фирми, които могат и ще работят по тази програма. Нека да им дадем шанс, защото условията, които сме поставили, са такива. За мен чашата е наполовина пълна. Нека да направим така, че с усилията, които ще вложим, сега да направим половината, а следващата половина – занапред в годините! Да има усилията, желанията, волята, за да се погрижим, защото почти три милиона българи живеят в тези сгради", смята Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай