Вторник,

Депутатите слушат Захариева по случая с Чавушоглу

От: Редактори -
A
A
A

Народното събрание ще изслуша вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева по случая с изказването на турския й колега Мевлют Чавушоглу за влияние на Анкара в Закона за вероизповеданията. Депутатите ще гласуват и предложените кандидати за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор.

Искането за изслушването на Екатерина Захариева бе поискано от патриотите, за да се изясни дали е имало какъвто и да е дипломатически опит за намеса във вътрешните дела на страната ни и какви действия са предприети по повод изказването на турския външен министър.

Вчера стана ясно, че посещението на Чавушоглу у нас е отложено като дипломатически знак след създалата се ситуация.

Депутатите ще подложат на гласуване кандидатурите на Илиана Христова и Мария Филипова за ръководители в управление съответно „Застрахователен надзор“ и „Надзор на инвестиционната дейност“.

В дневния ред на депутатите е първо четене на промените в Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитните институции и инвестиционните посредници, като мярка в присъединяването на страната ни към ERM II и Банковия съюз. В програмата на парламента е и отчетът за дейността на Съвета за електронни медии за миналата година.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички