Депутати и избиратели се срещат два пъти в месеца

Депутати и избиратели се срещат два пъти в месеца | StandartNews.com

Разград. „Коалиция за България" ще предложи изменения в правилника на следващото народно събрание, които да задължат депутатите поне два пъти месечно да се срещат с избирателите си по региони. Това съобщи в Разград Татяна Буруджиева, която спечели мандат за БСП в региона и ще влезе в състава на 42 парламент.

"Максимално ще отворим за граждански контрол, включително работата на правителството. Съвсем различен и динамичен предвиждаме да е парламентарният контрол. Категорични сме, че трябва да има задължение народните представители да общуват системно с избирателите си. Поне два пъти месечно те трябва да са по регионите си. Ще искаме това да бъде закрепено в правилника, за да може да се търси отговорност. Апелирам и към хората повече внимание, да се информират какво правят народните им представители, защото ще могат да ги държат отговорни за действията или бездействията им" обясни новото лице на столетницата.

Буруджиева остро разкритикува лансираната от ГЕРБ теза, че поставяйки в изолация партията на Бойко Борисов останалите партии, които влизат в следващия парламент всъщност изолирали един милион избиратели, гласували за досегашните управляващи. „Това е откровена лъжа. Тези един милион избиратели ще са представени в парламента от депутатите на ГЕРБ, избрани от тях.

Тези депутати ще трябва да присъстват в народното събрание, да работят, да говорят, за да защитят интересите, на гласоподавателите, които са им дали доверието си. Вместо това ръководството на ГЕРБ, което управляваше еднолично, продължава да следва политика на разединението, на насъскването, която е безплодна.", категорична е Татяна Буруджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай