Депутат с втори опит да стане кмет на Гоце Делчев

Депутат с втори опит да стане кмет на Гоце Делчев | StandartNews.com

Депутатът от ГЕРБ Георги Андонов влиза в битката за кмет на община Гоце Делчев. Той е номиниран от общинската организация, освен това е получил подкрепа и на разширено областно събрание. Предстои кандидатурата му да се утвърди и от партийната централа. Това е втори опит на народния представител да атакува стола на един от най-дългогодишните градоначалници от БСП Владимир Москов, който се очаква да се бори за шести пореден мандат. През 2011 година народният представител загуби надпреварата с разлика от 356 гласа. Тогава той поиска ръчно преброяване на недействителните бюлетини и касиране на вота, но това не се случи.

„Поех голямата отговорност да съм кандидат на ГЕРБ на кметските избори тази година. Миналия път малко не ми достигна да спечеля. Управлението на общината има нужда от промяна. Имам подкрепата и на национално ниво в партията. Няма да е лесно, но ще направя всичко възможно да оправдая доверието и на ГЕРБ, и на избирателите", заяви Георги Андонов.

Почти сигурно е, че в община Сатовча ГЕРБ ще заложи на дългогодишния директор на Държавното ловно стопанство "Дикчан" Пламен Поюков, който също ще се бори за кметския стол за втори път. Преди четири години и той загуби от дългогодишния управник от ДПС Арбен Мименов, който почти сигурно ще се бори за пети пореден мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай