Депутат от БСП: ГЕРБ е в детинска възраст

Депутат от БСП: ГЕРБ е в детинска възраст | StandartNews.com

Благоевград. Обичайната работа на опозицията е да притиска управляващите, да напряга приходната част на бюджета и обикновено критиките са, че приходната част на бюджета е ленива, мързелива. Нашата опозиция обаче ни критикува точно в обратна посока. Но ГЕРБ е в своята детинска възраст, те са млада партия и тяхното поведение е различно от нормалното поведение на всяка една нормална опозиция. Това каза на пресконференция в понеделник депутатът от БСП Емил Костадинов.

Той коментира приетия на първо четене бюджет за 2014 г. Според народния представител в него има три приоритета. Първият е образованието, където са заложени 60 милиона лева повече. Вторият ключов момент е взаимодействието между централната и местната власт.

"От бюджета за 2014 година е видно, че всяка една дейност, по която централата власт трансферира средства към общините, има увеличение", каза още депутатът. Той подчерта, че за първи път в бюджета е предвиден програмно-конкурсен принцип за разпределение на разходите.

Третият основен приоритет на правителството е социалната политика. Заделените средства за разходите в тази сфера са в размер на 11 262 000 000 лева. По изчисления на червения депутат тези пари ще окажат влияние върху съдбата на близо 3 млн. българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай