Денков се оправда за резила във Воден и пак поиска оставка

Политиците трябва да бъдат там, където има проблеми

Денков се оправда за резила във Воден и пак поиска оставка | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Отидохме да свършим работа. Не сме викали медии. Отидохме да видим има ли нещо ново, което да е изпуснато.” Това заяви бившият премиер Николай Денков, който заедно с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков посети пострадалото от пожарите село Воден и според съобщения в медиите е бил изгонен от местните.

„Политиците трябва да бъдат там, където има проблеми. Друг е въпросът защо отиват и какво успяват да свършат”, каза многозначително Денков.

За пореден път той обяви, че ПП-ДБ искат оставката на служебния вътрешен министър Калин Стоянов. "Когато имаш министър с опит, трябва да знаеш, че максимално бързо трябва да се реагираш превантивно. Това, което се видя, е, че е било подценено", уточни той и посочи, че определено е имало забавяне в реакцията при пожарите във Воден.

Според Денков Калин Стоянов е доста самонадеян и това създава сериозни проблеми. Неговата роля и функция е именно да предотвратява проблемни ситуации, каза още Денков и припомни кървавите протести срещу БФС по време на мача на националите ни с Унгария.

По думите му премиерът Димитър Главчев за първи път попада в тегката ситуация на пожарите и затова заслужава толеранс.

За да имате стабилно правителство, трябва да имате политическа подкрепа. Попаднахме в капана на ГЕРБ миналия път, каза още Денков. По думите му коалицията ПП-ДБ са направили срещи с четири от представените формации в парламента, но всички поставили нереални условия. Инициативата да се тръгне с тази декларация е "Да, България" - ние им имаме пълно доверие, каза още Николай Денков и допълни, че ГЕРБ са сбъркали с подхода в първия мандат с това, че не са извадили приоритетите на преден план.

"Слави е политически опонент и основната им задача е да ни ударят. Ние още от самото начало казахме, че не очакваме втория мандат да бъде реализиран, защото в това Народно събрание няма мнозинство, но генерал Атанасов каза, че трябва да опитаме да направим правителство и да не ходим на избори и ДБ предложи да обединим партиите с тези точки. Ако има подкрепа, можехме да направим това, което каза Атанасов", обясни той по повод предложената от ПП-ДБ декларация като условие за преговори за кабинет с втория мандат.

"От ГЕРБ ни казаха, че "ще купим колело, ама друг път". "Възраждане" казаха: "Ама дайте да добавим и как ще преговаряме това с ЕС, как ще махнем санкциите срещу Русия", ИТН се опитаха да видят могат ли да ни скарат с ДБ и отговорът е "не", разказа Денков.

Той сподели, че не е имало покана за разговори с ДПС.

"Не присъствах на срещата с БСП, но са казали, че втори мандат няма да подкрепят, но са готови да обсъждат антикорупционните закони", посочи бившият премиер.

Денков бе попитан дали с третия мандат може да се реализира правителство, ако той бъде даден на ИТН, които дават сигнали за готовност за съставяне на кабинет,

"Вие наистина ли вярвате, че Слави може да обедини партиите в това НС? Каква е тезата, която да ги обедини. ГЕРБ сбърка с подхода", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Българи
преди 1 месец

Тази мишка продължава да лъже

Откажи
Габи
преди 1 месец

Има ли право да иска оставката на някого доказания лъжец и нарушител на конституцията Киро?Заучения монолог на Денков при президента няма нищо общо с истината същност и намерение на потъналата в корупционни далавери ПП. Този продажен бездарник да върне академичната диплома и да се скрие далеч от всякаква обществена дейност. За с жаление това смешно човече ни беше премиер.

Откажи