"Делойт" ще одитира евросредствата за земеделие, изплатени през 2014 г.

"Делойт" ще одитира евросредствата за земеделие, изплатени през 2014 г. | StandartNews.com

София. След поредица от неуспешни обществени поръчки Министерството на земеделието и храните днес избра одитор на евросредствата, изплатени за земеделие през периода октомври 2013 г. – октомври 2014 година. Процедурата печели одиторската компания Deloitte България, която е предложила най-ниска цена, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Предлаганата цена от тази фирма е на стойност 539 000 лв. без ДДС. Фирмата трябва да извърши одита за разплатените евросредства от Държавен фонд "Земеделие" в периода 16 октомври 2013 г. до 15 октомври 2014 г. Одитът включва директните субсидии за земеделие и плащанията по проекти от Програмата за развитие на селските райони. До 31 март 2015 г. докладът от него трябва да бъде внесен в Брюксел, в противен случай плащанията може да не бъдат признати. В такъв случай България може да изгуби 1,6 млрд. евро от ЕС.

Критерият за избор е бил най-ниска цена и така Deloitte България печели процедурата с предложените 539 хил. лв. без ДДС, съобщи зам.-министърът на земеделието Васил Грудев.

Офертата на KPMG е била за 590 хил. лв. без ДДС. Предложението на Ernst & Young е било за 1,08 млн. лв. без ДДС.

Процедурата беше с прогнозна стойност 1,2 млн. лв. без ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай