Делчев: Реформа в МВР е нужна

Делчев: Реформа в МВР е нужна | StandartNews.com

Необходима е реформа в МВР, но подходът трябва да бъде различен и да има дискусия. Предложенията, против които протестират служителите, са необмислени. Това заяви пред К2 Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

Ресурсите на МВР трябва да бъдат насочени към хората на терен и осигуряването на безопасността на гражданите за сметка на администрацията, обясни той.

Промените трябва да стават поетапно и решението да отговаря на интересите на служителите и нуждите за оптимизацията на системата, заяви депутатът. Във вторник ще има извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на което ще изслушаме министър Бъчварова, коментира той.

Делчев коментира и резултатите на РБ на местните избори. Той изтъкна, че колегите му са се представили успешно, навлизайки, както в областни центрове, така и в най-малките населени места. И увери, че от МВР не са успели да се справят с купения вот, а организацията не е била на ниво.

Дискусията по промените в Изборния кодекс трябва да започне достатъчно рано преди следващите избори, за да бъдат избегнати съмненията за субективност. От ДБГ от РБ ще настояваме за въвеждане на машинно преброяване на хартиените бюлетини, за да не се повтарят случаите като „Арена Армеец", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай