ДДС аферата! Иззеха джипа на Джейхан Ибрямов, отцепникът гори (СНИМКИ)

С луксозната кола изключеният от ПГ на ДПС ходил при Доган

ДДС аферата! Иззеха джипа на Джейхан Ибрямов, отцепникът гори (СНИМКИ) | StandartNews.com

Престъпна група за източване на ДДС и корпоративен данък от държавата неутрализираха при перфектна акция Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Национална агенция по приходите (НАП).

ВИЖ ОЩЕ: ГДБОП и НАП разбиха зловеща афера. 57 млн. лв. крити в каса

Преди минути на брифинг служители на ГДБОП и НАП разкриха как точно е действала бандата, ощетила държавата с минимум 9 млн. лв.

От обясненията на разследващите стана ясно, че при акцията е иззет лъскав автомобил. Става дума за джип "Рейндж Роувър". Колата се е водела на една от фирмите, участвали в източването на държавната хазна.

Конфискуваният джип, фото ПИК

Източници на ПИК от службите разкриват, че автомобилът всъщност се е управлявал от лице, което по документи няма общо с фирмите. Това е изключеният от ПГ на ДПС Джейхан Ибрямов, приближен до почетния председател Ахмед Доган.

Ибрямов беше изловен да пристига със същия джип за една от срещите с Доган в летните му сараи в "Росенец".

След акцията на ГДБОП и НАП обаче автомобилът е иззет, за да не изчезне.

Джейхан Ибрямов и отцепници от ДПС отиват в сараите на Ахмед Доган, фото ПИК

Разследващите предполагат, че колата е закупена с пари от престъпна дейност на ОПГ-то. На този етап не става ясно има ли Джейхан Ибрямов връзки с бандата и защо използва колата за лична, като с нея дори навестява почетния председател на ДПС.

Разкритията резонно повдигат въпроса дали Ибрямов и останалите от кръга около Доган не са разпъвали политически чадър над престъпници, източвали държавната хазна?

И дали иззетият автомобил не е подарък за закрилата, която ОПГ-то е имало от 2021 г. досега?
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай