ДБГ с младежка структура в Благоевград

ДБГ с младежка структура в Благоевград | StandartNews.com

Структура на Младежкото Движение „България на гражданите" бе учредена в Благоевград. На събитието присъстваха
15 от младите членове на ДБГ, съобщи председателят на МДБГ Стефан Марков. Младежите в областния център избраха оперативен ръководен орган в състав - Иво Стоянов - председател, Петър Савов - заместник-председател и Атанаска Митрева - секретар.

Младежкото ДБГ ще се включи активно в предизборната кампания, защото ние искаме общината да се промени към по-добро и реформаторските политики да достигнат и до най-малкото населено място в района, каза новоизбраният председател. Стефан Марков и новосформираното звено на МДБГ - Благоевград се обединиха около необходимостта за активна борба срещу корупцията и споделиха разочарованието си от отхвърлянето на антикорупционнния закон от парламента. Законът изплаши над 100 депутати - всеки гражданин може да прочете имената и политическите им партии и да не има дава повече доверието си, каза Стефан Марков.

В парламента с това гласуване се създаде нова прокорупционна коалиция, допълни той.

Много е притеснително непостоянството и лицемерието на така модерното говорене за "гласуване по съвест" - видяхме как днес "по съвест" над 100 депутати, изпратени в парламента от хората, се обявиха "ЗА" корупцията без никакво притеснение и с демонстративна безнаказаност. Ние като млади хора и като членове на МДБГ считаме това за несъвместимо с клетвата на народния представител да служи на обществения интерес, каза още Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай