ДБГ: Напускаме властта при лош резултат на Трайчо Трайков

ДБГ: Напускаме властта при лош резултат на Трайчо Трайков | StandartNews.com

Движение „България на гражданите" напуска властта, ако кандидатът за президент на Реформаторите Трайчо Трайков има лош резултат на изборите. Това заяви лидерът на партията Меглена Кунева, цитирана от bTV.

Според ДБГ предстоящите президентски избори ще покажат дали избирателите на РБ подкрепят участието на Блока в сегашното управление или не. Ако кандидатпрезидентската двойка на РБ получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните два избора, за ДБГ това би било знак за неодобрение.

„В този случай веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт", подчертаха от партията.

Заместник-председателят на ДБГ Димитър Танев припомни, че на парламентарните избори РБ е постигнал резултат 8,8%, а на местните - 200 хиляди гласа. Чувствително по-слаб резултат би било 160 хиляди гласа, обясни той и уточни, че 199 хиляди не е значително по-слаб резултат.

Като знак на подкрепа за участието на Блока в настоящето управление от ДБГ ще приемат съизмерим или по-добър резултат на кандидатпрезидентската двойка от този на предходните два избора, посочи Кунева.

Днес от формацията дадоха първата пресконференция на партия от Реформаторския блок, след като в петък премиера свика извънредно заседание на правителството и постави ултиматуми към десните партии.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай