Дават до 325 лв. еднократна помощ на засегнатите от пороя

Дават до 325 лв. еднократна помощ на засегнатите от пороя | StandartNews.com

Варна. До 325 лева еднократна помощ ще получат всички лица и домакинства, които са засегнати от пороя във варненския квартал "Аспарухово", както и във Велико Търново. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет. Той обясни, че е разпоредил да се направят оценки на засегнатите лица и домакинствата, които имат право на получаване на помощи.

В събота и неделя продължават оценките на щетите.

От тази сутрин екипи на териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане (АСП) и на Агенцията по заетостта (АЗ) във Варна оказват съдействие на всички институции, ангажирани с ликвидиране на последствията и щетите в града.

Дирекция "Социално подпомагане" във Варна е в контакт с кризисния щаб в града и общинските власти в готовност за реакция, стана ясно от министърът.

Дирекция "Бюро по труда" – Варна е започнала насочване на безработни за осъществяване на аварийно-спасителни дейности. 30 души вече са изпратени на конкретни места, при нужда може да отидат още, които са и от други части на страната.

Същите експедитивни действия за оказване на помощ и извършване на социални оценки се предприемат от териториалните структури на двете агенции и в други засегнати от водната стихия райони – Софийска област, Килифарево и Дебелец (област Велико Търново), и Добрич, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай