Данов ще действа по строителство и инфраструктура

250 хил. лв. отиват за закупуване на техника и мебели, в новото ведомство

Данов ще действа по строителство и инфраструктура | StandartNews.com

София. Министерството на инвестиционното проектиране ще се занимава най-вече със строителство и инфраструктура. Това съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов в предаването „Денят започва" по БНТ. Той обясни, че ведомството ще търси нови проекти и ивеститори.

„За да се получат реални средства, трябва проект, с който да се кандидатства пред съответната финансова институция и от тук започват разплащанията. Т.е. инвестиционното проектиране е насочено към разработката на проекта, кандидатстването и самото строителство", обясни за работата си министърът. И уточни, че на първо време министерството ще е малко. Той аргументира това решение с неговата привързаност към малки структури. В големите винаги се появяват сенчести ъгли, допълни Данов.

„Има добра новина в лошата - че България е една неразработена зона, в която каквото и да се хване, трябва да се прави - тунели, пристанища, пътища, каза той и подчерта, че се работи над идеята за тунел под Шипка", каза още министърът.

Все още не е ясно с какъв бюджет ще разполага новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране. Знае се само, че близо 250 хил. лв. ще отидат за закупване на техника и мебели за ведомството, което оглавява Иван Данов. Парите са разпределени до края на годината. Голяма част от екипа на регионалното министерство ще дойде към инвестиционното проектиране, каза министърът, но допълни, че няма да бъдат откривани нови бройки.

По повод информацията за това, че е ползвал социални помощи от Франция, Данов обясни, че те не са били използвани от него. „Готов съм да ги върна, но странното е, че те не си ги искат", обяви той.

В министерството предстои да бъде изграден кадастър, за да има довери и инвестиции, каза още Иван Данов. Кадастърът ще бъде един от първите му проекти, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай