Даниела Везиева: Ще продължим политиката на промяната

към момента икономическите мерки за подпомагане на бизнеса в ковид кризата са в рамките на действащите финансови параметри

Даниела Везиева: Ще продължим политиката на промяната | StandartNews.com

Предшественикът ми провеждаше политика, която беше част от общата политика на служебния кабинет. Така че, да, в този смисъл политиката на служебния кабинет ще продължи в посока на промяната. Посока на осветляване на нарушенията, в посока на това какво бихме могли да дадем на бизнеса, как бихме го подпомогнали". Това заяви новият служебен министър на икономиката Даниела Везиева пред журналисти на излизане от Президентството, предаде БНТ.

По думите ѝ към момента икономическите мерки за подпомагане на бизнеса в ковид кризата са в рамките на действащите финансови параметри. "Разбира се, че ще има още срещи, ако успеем да се включим в тези рамки", каза тя.

Даниела Везиева беше заместник-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Тя е завършила е финанси и кредит в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор". Доктор е по икономика на НВУ "Васил Левски" - Велико Търново.

Работи по проекти свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление от 2003 г.

От 2007 до 2014 г. представлява България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Преди да заеме длъжността на заместник-министър на икономиката е работила като началник отдел "Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване" в Регионален инспекторат по образование в Русе.

От май 2018 г. до март 2019 г. е съветник в кабинета на председателя на Комисията за финансов надзор.

Даниела Везиева е заемала мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантската дейност.

От 18 май 2021 г. досега е съветник към министъра на икономиката.

Владее английски и руски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай