Даниел Вълчев: Правителството няма намерение да прави реформи

Даниел Вълчев: Правителството няма намерение да прави реформи | StandartNews.com

София. Проблемът на правителството е, че няма намерение да прави реформи, каза Даниел Вълчев от Двиожение „България на гражданите" пред Нова телевизия. Според него в България проблемите се персонализират и нещата няма да се оправят с премахването на определени хора.

Вълчев призна, че не всички членове на ДБГ и ДСБ са съгласни с Реформаторския блок, но той се базира на взаимното уважение. По думите му досега хората са гласували нещо да не се случи, а не нещо да се случи.

Даниел Вълчев определие премиера Пламен Орешарски, с когото двамата бяха министри в правителството на тройната коалиция, е „един културен човек", но мнозинството няма желание за реформи.

„Второ поредно правителство е това, което управлява, което за съжаление няма намерение да направи никаква реформа. Целият въпрос е, че това което прави едно правителство да изглежда успешно, е визията. Въпросът е дали мнозинството, което представлява, има волята да направят нещо. Според вас ще се случи ли пенсионна реформа в рамките на това правителство? Според мен не, можем да се обзаложим", коментира Вълчев.

Даниел Вълчев обаче е на мнение, че по време на управлението на ГЕРБ също нищо не се е променило.

„Аз не съм скучаеща домакиня, че да се прехласвам по Борисов или пък да не го харесвам"

Вълчев обясни, че единственото общо между Реформаторския блок и ГЕРБ е желанието за предсрочни избори.

Той призна също, че между ДСБ и България на гражданите има различия и има структури в двете партии, които не се отнасят еднозначно към Реформаторския блок.

„Ако човек иска да се занимава с политика, той трябва да се научи да се сдобрява. Ако има нещо ценно в Реформаторския блок, освен двете най-солидни партии ДБГ и ДСБ, хубавото е, че това е една отворена платформа. Нека всеки, който смята, че в Бг може да има промени, нека да ни подкрепят", каза още Даниел Вълчев.

По думите му проблемът на българското общество е, че редът се спазва в малка част, а сивият сектор е огромен и в този сив сектор се раждат всякакви уродливи практики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай