Данаил Кирилов обвини БСП в лъжи и манипулации

БСП е лъжовна и манипулативна формация, заяви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов...

Данаил Кирилов обвини БСП в лъжи и манипулации | StandartNews.com

БСП е лъжовна и манипулативна формация, заяви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов в интервю за Канал 3 пряко от Народното събрание. Той говори за депутатските възнаграждения и бойкота на левицата да влиза в пленарната зала, което доведе до преосмисляне на депутатските възнаграждения.

"Не виждам БСП какво правят освен полуекзточини включвания от "Позитано" 20. И явно насочени с партизански нюанси в уж политическа битка", добави Кирилов.

Той обясни, че вчера в правната комисия е прието доста безпрецедентно решение за депутатските заплати в случай, че те не идват на работа. Кирилов обясни, че ако е бил приет принципа липса на присъствие - нулево възнаграждение, то в тези случаи би се оказало, че депутатите, които не се явяват в парламента би трябвало даже да дължат около 600 лева за осигуровки. Въпреки това обаче е прието тези народни представители, дори и да не получават заплати, все пак да им бъдат плащани съответните осигуровки.

"Нека се знае - пълната санкция означава и лишаване на социалноосигурителни права, което ние не приехме", обяви Кирилов.

Той обаче обясни, че е твърде вероятно новостите около депутатските възнаграждения да не бъдат гласувани днес в парламента, както се очакваше.

Относно Изборния кодекс депутатът изтъкна, че единственият мотив, който ще бъде приет от президентското вето е точката за преференциите.

"Обсъждали сме всички, изразили сме подробно становище. Като изключим разсъжденията, които се съдържат в крехките мотиви, не виждам кое друго може да бъде подкрепено", обяви Кирилов, като изтъкна, че другите залежки на Румен Радев са внушения, които не отговарят на истината.

Кирилов се изказа и крайно за машинното гласуване, което трябва да бъде все по-застъпено в следващите избори, а от догодина би трябвало да се премине и изцяло към такова, според промените в Изборния кодекс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай