Цонев разкри опасни процеси в ДПС

Групата около Чакъров тормози депутати с телефонни обаждания: "Те предаде етноса"

Цонев разкри опасни процеси в ДПС | StandartNews.com

Опасни процеси в ДПС разкри зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Йордан Цонев: За първи път няма да остана до Ахмед Доган

Случващото се в партията разколебава някои мои твърди убеждения от последните 25 години, в които към част от ДПС, каза той в интервю за бТВ.

ДПС винаги е била управлявана с твърда ръка. Това е традиция в ДПС, каза Цонев. И допълни: „Основният въпрос, който се породи у мен, е че 25 години съм бил заблуждаван в това, че заедността е философия на ДПС”.

Той с болка сподели, че това, което вижда във фейсбук групата „Аз подкрепям Ахмед Доган”, модерирана от Елван Атилла, е много смущаващо.

Видях чисто етнически призиви – „българите и помаците ни взимат партията, да си я върнем”.Това не е делото на г-н Доган. От тази фейсбук групата разбрах, че аз съм българчето в тази партия, каза Цонев. И допълни: „Бих искал скромно да призова г-н Доган да се разграничи от тези призиви”.

Елван Атилла е част от близкия екип на г-н Доган. Тя и съпругът и са приближени до Рамадан Аталай, обясни Цонев.

Той разкри, че депутати от ДПС са били тормозени с непрекъснати телефонни обаждания, включително нощем, с обвиненията: „Ти предаде етноса”. Народният представител от Кърджали Елван Гюркаш – една от четиримата кърджалийски депутати, от които местната структура свали доверие,  плакала от тези обиди.

Цонев коментира твърдението на Джевдет Чакъров, че вчера негов колега припаднал от страх: "Да, един колега вчера припадна - но знаете ли защо? Цяла нощ и предните дни в родните му места са го нарича предател на етноса. Няма да му казвам името. Вчера плакаха всички, които са от нашия екип. Защото като се върнат по места - посред нощите им звънят и им казват, че са предатели на етноса".

Елван Атилла не изтри нито един от тези етнически призиви, за сметка на това изтри много други неща, каза още Йордан Цонев. Смятам, че има основание в твърденията, че отсъствието на моето име и на името на Искра Михайлова от списъка с желанието за оставки на г-н Доган цели да намери етнически баланс, допълни той. И заяви: „Не искам да вярвам, че г-н Доган толерира такъв тип поведение”.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай