ЦИК с нов брутален план за овладяване на изборите. Скандални назначения

Камелия Нейкова разкри зависимостта си от новия тандем Доган - Радев

ЦИК с нов брутален план за овладяване на изборите. Скандални назначения | StandartNews.com

Нов брутален план за овладяване на изборите стана ясен след последните действия на Централната избирателна комисия на старта на предсрочния вот на 51-во Народно събрание. Къртиците на Доган в ЦИК, водени от председателката Камелия Нейкова, се издадоха как работят за деребеите около Сокола. Те назначават на ключовите позиции - секретари на районните избирателни комисии, само верни на отцепниците хора по места.

ВИЖ ОЩЕ: Радев и Доган готвят подъл ход срещу Пеевски чрез шефката на ЦИК Нейкова

Последното превземане на РИК бе в Смолян. В състава на Районната избирателна комисия участва представител на доганистите, но не и на ДПС-Ново начало с лидер Делян Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Избори на ръба на закона! ЦИК стана партия

Адвокат Венета Русева, номинация на ГЕРБ - СДС е назначена за председател на РИК – Смолян. Комисията има четирима заместник-председатели – от „Възраждане", „БСП за България", "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната - Демократична България". А ключовата длъжност секретар на РИК се поема от Таня Светлинова, предложена от областния лидер на ДПС Румен Пехливанов, който е упълномощен от Джевдет Чакъров. Решението на ЦИК за назначаване на Районната избирателна комисия в Смолян най-вероятно ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Коларова: Присъствието на Доган в политиката беше арогантно. Ще свърши като Живков

Тежката зависимост на ЦИК от Ахмед Доган и деребеите около него пролича и в още три други назначения на централната комисия, които също се очаква да бъдат атакувани в съда.

В районните избирателни комисии в Силистра, Бургас и Хасково секретари отново са доганисти. Юристи са категорични, че решенията на ЦИК, взети в последния възможен ден в полза на Доган, са абсолютно тенденциозни. Коалиция „ДПС-Ново начало” има право на представители в ръководствата на РИК-овете наравно с останалите парламентарно-представени партии, тъй като Движението е втора политическа сила в парламента, а Джевдет Чакъров и хората му бяха изключени от ПГ на ДПС по решение на местните структури.

Още вчера „Стандарт” разкри тайния план на ЦИК да предреши изборите под диктовката на новия тандем Румен Радев – Ахмед Доган. Двамата готвят подъл ход срещу Деляян Пеевски чрез шефката на ЦИК Камелия Нейкова. Тя е в тежък конфликт на интереси, тъй като е била зам.-председател на партията на бившия министър на отбраната Николай Цонев, сега мандатоносител на коалицията на Доган за изборите.

Шефката на ЦИК Камелия Нейкова е дала интифа на дерибеите на Доган как в близките дни да регистрират старото ДПС. А докато ЦИК пълни РИК-овете с доганисти.

Нейкова е дала знак на хората от фракцията на Доган, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори. На дерибеите било подробно обяснено, че ЦИК ще откаже регистрация на "ДПС-Ново начало" на Делян Пеевски и на "ДПС - Демокрация, права и свободи". Преди три дни ЦИК забърка правна каша като даде абсурдни указания на двете коалиция да представят документи за регистрация, в които ДПС не присъства. Срокът изтича в 17 ч. днес.

Доганистите обаче са получили и друго указание - когато двете коалиции чуят отказа за регистрация на ЦИК, да внесат веднага документите на ДПС в първоначалния му вид, което се представлява заедно и поотделно от Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. След което деребеите  незабавно щели да получат зелена светлина за участие в предсрочния вот.

По този начин ръководената от Нейкова ЦИК планирала да гилотинира "ДПС - Ново начало" от изборната надпревара, а да пусне в нея само отцепниците около Джевдет Чакъров. По нейни указания деребеите вече били подготвили и нова подписка.

Причината за атаката срещу ДПС-Ново начало е твърдата евроатлантическа позиция на лидера Делян Пеевски. Той се зарече да пресече назначенията и дейността в полза на Кремъл  на Радев, когото изобличи като човека на Москва в България. ДПС-Ново начало ще има, категоричен бе Пеевски.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Славена
преди 1 седмица

Много истерично!

Откажи
Вснката
преди 1 седмица

Чувам квичене на прасе

Откажи
Иванов
преди 1 седмица

Само думата "дерибейте" показва, че материала е пристрастен, а от там и необективен.

Откажи
Пловдивчанин
преди 1 седмица

И какво излиза - Честноста на изборите въобще не зависи от това кой е министера на МВР, а от това кой ще е ШЕФА на ЦИК определян от новия тандем: президента Радев и Доган.

Откажи
Дофиянец
преди 1 седмица

А какво стана с назначенията на областните управители на прасето, защо не казвате , толкова сте нагли това платената преса

Откажи