Човек на Волен изненада БСП.Какво казаха топ социалисти за кабинета

Крум Зарков с предупреждение към социалистите

Човек на Волен изненада БСП.Какво казаха топ социалисти за кабинета | StandartNews.com

Човек на Волен Сидеров изненада днешния пленум на БСП, който определя подкрепата на социалистите за кабинета на Има такъв народ.

ВИЖ ОЩЕ: Янаки Стоилов предложи национално правителство за 1 година

Георги Димов – бивш активист на партия „Атака” и водач на листата й за евродепутати, взел думата за изказване и изумил пленума, разказаха участници за „Стандарт”. Повечето членове на Националния съвет на БСП нямали представа за партийния трансфер на Димов. Оказало се, че той е част от гражданската квота в една от софийските листи на левицата. Така и не станало ясно в качеството си на какъв Димов присъства на заседанието. Висши социалисти се възмутили, защото Димов участва в заседанието, а на него не са поканени протестиращите пред „Позитано”. Над 200 социалисти се събраха от сутринта пред партийната централа с искане за конгрес и отговорност за изборния провал.

ВИЖ ОЩЕ: Паргов каза какво ще направи след оставка на Нинова

„Трябва да дадем сигнал, че сме настроени позитивно към преговорите за съставяне на правителство без ГЕРБ“, заявил пред пленума Крум Зарков, научи още „Стандарт”.

„Имайте предвид, че ако БСП се оттегли от преговорния процес, то така на практика тя ще гарантира ключовата роля на ДПС за новото мнозинство. Нека тази дискусия днес приключи с ясен знак, че ние предпочитаме да има правителство, което да промени модела и да си дадем дума Националният съвет да се събере веднага на следващия етап, в който има резултат“, настоял Зарков.

Весела Лечева предупредила колегите си да бъдат внимателни в преговорите и да не допускат БСП да стане смокиновият лист на едно неясно и съмнително управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай