Човек на Нинова се самоизключи от парламентарната група на БСП

Днес се откри новата сесия на 50-ото Народно събрание

Човек на Нинова се самоизключи от парламентарната група на БСП | StandartNews.com

Източник: БНТ

Депутатът Михаил Ставрев напусна парламентарната група на БСП и с това загуби местата си в комисиите по здравеопазване и околна среда, стана ясно в началото на днешното заседание на Народното събрание.

За напускането си той е решил след като в неделя Националният съвет на БСП изключи Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев от партията. Ставрев е подал оставка като член на Националния съвет, а сега напуска и парламентарната група.

В неделя Нинова, Свиленски и Ченчев обявиха пред медиите, че също ще напуснат парламентарната група, тъй като са изключени от партията. Тримата обаче явно не са подали такива заявки до момента, тъй като стъпката им все още не огласена официално.

Днес се откри новата сесия на 50-ото Народно събрание. Депутатите бяха в лятна ваканция от 17 август, като на 27 август се събраха извънредно за полагане на клетвата на втория служебен кабинет на Димитър Главчев.

Народното събрание събра кворум от 196 народни представители и започна работа. Първото заседание от новата парламентарна сесия по традиция започна с химните на България и на Европейския съюз. Парламентарната група на "Възраждане" демонстративно седна, докато звучеше химна на ЕС.

Първата точка от дневния ред е предложението на "Възраждане" за провеждане на национален референдум с въпрос: „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“

От „БСП За България“ от своя страна са поискали изслушване на служебните министри на околната среда, земеделието, енергетиката и регионалното развитие за задълбочаването на водната криза в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

България, като своеобразен център на Балкански полуостров, предвид географското си положение, може и заслужава вниманието на китайските партньори в ра...

Коментирай