Човек на Кирил Петков призна, че ще става външен министър

Настоящият министър на образованието вероятно ще бъде на този пост в кабинета на ПП

Човек на Кирил Петков призна, че ще става външен министър | StandartNews.com

Едно от водещите имена в "Продължаваме промяната" (ПП) - Даниел Лорер, потвърди, че той ще е предложението на коалицията за министър на външните работи. По скандален начин през последните дни името му бе споменато в този контекст от източници в Северна Македония, които са убедени, че Лорер ще даде бърза формула за излизане от спора между София и Скопие.

Лорер съобщи още в интервю за бТВ, че настоящият министър на образованието Николай Денков вероятно ще бъде на този пост в кабинета на ПП. Собственикът на фирма "Еконт" Николай Събев пък ще става министър на транспорта, стана ясно от думите на активиста на ПП. Очаквано той потвърди, че предложението на формацията за премиер е Кирил Петков.

Първата стъпка към редовен кабинет е положена. Говорихме с ДБ, БСП и ИТН. Всички изразяват готовност за преговори. Усещам смиреност, което дава тон за конструктивност, каза Даниел Лорер. По думите му целта е една – „излизане от корупционно блато“.

„За първи път в историята на България ще повдигнем коалиционната култура. Ще излезем със споразумение“, похвали се той.

По темата дали е възможно Христо Иванов да бъде правосъден министър Лорер каза, че коалиционните партньори ще дадат своите предложения: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

Дебатите ще бъдат предавани на живо: „Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една от страните подготвя отборите, които ще преговарят“. По думите му проблемите пред България са сериозни: „Ще намерим консенсус, за да е спокоен българският гражданин“.

„Една от трудностите пред нас е, че лидерите подадоха оставки. Предполагам, че за ДБ ще е по-лесно да избере Христо Иванов да преговаря“, заяви той.

„Ясно е, че имаме президент на промяната, който я започна с нашето служебно правителство. Ние ще направим всичко възможно по нашите сили Радев да спечели изборите“, допълни още.

Лорер отрече структури на БСП да са привличани от ПП и обяви, че новият проект е центристки: „Центърът може да привлича и двете страни“. Той призна, че е бил член на социалистическото движение в Израел. По думите му модерното ляво се приближава към модерното дясно в икономиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай