Чиновничка от МОН организирала бунта срещу Каракачанов

Лиляна Ковачева иска оставката на вицепремиера

Чиновничка от МОН организирала бунта срещу Каракачанов | StandartNews.com

Държавна служителка от МОН е организирала вчерашния протест на стотина роми пред МС срещу вицепремиера Красимир Каракачанов. Това призна самата Лиляна Ковачева в отговор на зам.-шефа на просветната комисия в НС доц. Милен Михов. Двамата кръстосаха шпаги в сутрешния блок на бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: 73% подкрепят Каракачанов за ромите

Ковачева е от ромски произход. Тя работи в Центъра за интегриране на деца и ученици от етническите малцинства към просветното министерство. Чиновничката призна още, че тя е подала жалбата срещу Каракачанов в Комисията за защита от дискриминацията. Направила го в лично качество, а не като държавен служител. Пак тя е организирала през социалните мрежи протеста срещу вицепремиера. Но, за да участва в него, излязла в неплатен отпуск.

"Да, държавен служител съм, толкова ли е важно къде работя?", каза с неохота Ковачева на подканата на депутата от ВМРО да обясни къде работи, предаде Канал 3.

"Излиза, че Вие в неработно време протестирате, защото в работно време не сте си свършили работата. Вие работите интегриране на деца. Протестирате в неработно време за това, че не сте си свършили работата", възмути се Михов.

Ковачева призна още, че бюджетът на нейния център за интеграция е 1 млн. лв., но не можа да обясни за какво точно се харчат тези пари.
Дамата продължи да настоява за оставката на Каракачанов и за извинение от него - за думите му "циганите станаха много нагли". Чиновничката обяви, че събарянето на незаконните цигански бараки е незаконно и "подстрекава към етническо противопоставяне".

"За мен е от значение, че ни нарече нагли и не уточни, така хвърля обвинение върху цялата общност", коментира държавната служителка от ромски произход. "Той подстрекава, хвърля невинни жертви. Пребиха един ром възрастен, само за това, че той призовава за такава престъпност", обвини още вицепремиера Ковачева. По думите й, децата от Златарица, които отишли вчера да сурвакат военния министър, били стресирани.

"Стресирани щяха да бъдат, ако заради протеста бяха отменили сурвакането", контрира обаче доц. Михов. Той заяви, че това е неговият избирателен район и много добре познава хората. "В Златарица има нула процента циганска престъпност, а всички деца ходят на училище", каза депутатът, посочвайки, че там управлява ВМРО.

"Ами, дайте да го направим национален модел", съгласи се служителката на МОН.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай