Четин Казак: Заклинанията на Местан ще са без успех

Четин Казак: Заклинанията на Местан ще са без успех | StandartNews.com

ДПС не се притеснява от новата партия на изключения от движението за национално предателство Лютви Местан, категорични бяха от партията. Изборите са най-точният показател, там хората дават оценката си, допълниха депутатите. Заканата, че "разочарован" електорат щял да предпочете новата формация с турското име ДОСТ, бе посрещната със снизхождение.

"Много подобни заклинания сме чували, но те не са били успешни", каза съпредседателят на ДПС Четин Казак. "Много партии са имали такива мераци, но досега не се е случило", коментира и зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов.

Рамадан Аталай припомни клетва на Лютви Местан, изречена през 2011 г. пред Ахмед Доган на площада в Джебел: "Ако някой ден бъда отстранен като Касим Дал, но вдигна ръка срещу ДПС, нека тази ръка изсъхне. Нека онемея!". "Нашият избирател не е закопчан, изнудван, може сам да направи своя избор", допълни Аталай.

Според Йордан Цонев показателно за намеренията е самото название на новия проект. По думите му това е "опит да се използва семантичното поле на думите за ментално влияние върху избирателя", но и това няма да донесе успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай