Четин Казак: Отцепниците да напуснат ПГ на ДПС

Четин Казак: Отцепниците да напуснат ПГ на ДПС | StandartNews.com

„Призивът към отцепилите се досега депутати от Парламентарната група на ДПС е да напуснат и Народното събрание, защото те не са били избрани мажоритарно, а като част от листата на ДПС, т.е. избирателите са гласували за ДПС. Ако искат да бъдат принципни, трябва да поискат самостоятелен вот на доверие от избирателите, отделно от нашите листи". Това заяви пред журналисти в Шумен Четин Казак, съпредседател на ДПС. И изтъкна, че автентичната парламентарна група на ДПС вече е придобила своя окончателен вид.

Парламентарната група на ДПС ще продължи да работи в рамките на 43-тото Народно събрание, съобразно програмата, приоритетите и политическия профил на ДПС, който остава непроменен. Относно отцепилите се депутати, Казак коментира, че те не са били членове на ДПС и не са били издигани от партийните структури, каза още Казак, цитиран от "Фокус".

На въпрос за президентските избори, той посочи, че решението как ДПС да участва в тях ще бъде обсъдено от колективните органи, съобразно конкретната политическа ситуация, разпределението на силите и очакванията на обществото. На въпрос за предсрочни избори, Четин Казак отговори, че нищо не е изключено в развитието на политическите процеси в България, че общественото недоволство расте, ДПС следи тези процеси и ще продължи да бъде опозиция. И подчерта, че партията е винаги готова за избори – предсрочни или редовни.

„Ако се предизвикат предсрочни избори ще участваме в състояние на пълна готовност и мобилизация", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай