Червеняков: Правителство на ГЕРБ ще е политическа агония

Червеняков: Правителство на ГЕРБ ще е политическа агония | StandartNews.com

София. Увеличаване на политическата агония ще бъде решението на ГЕРБ да състави правителство в рамките на 42-то Народно събрание. Това заяви Младен Червеняков от БСП и бивш министър на правосъдието в интервю за TV7.

Той вижда като единствен вариант за съставяне на програмен кабинет коалицията между  ДПС, Коалиция за България и Атака.

Червеняков допълни, че в БСП не се плашат от понятието национал-социализъм и не изключи възможността за преговори с Атака. Ще търсим широка национална подкрепа, включително от гражданите, които излязоха на протести преди изборите. Коалиция с ГЕРБ обаче е единственият компромис, който БСП няма да направи, каза още Младен Червеняков.

Новият парламент ще поиска свалянето на имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и това е естественият ход на нещата, така Младен Червеняков коментира СРС-скандала. Трябва да се сложи край на порочната практика чрез незаконни средства да се упражнява натиск върху политици и бизнесмени, категоричен е Червеняков. За целта трябва да стане ясно какво се е случвало в България през последните четири години.

Червеняков коментира и безпрецедентната двучасова пресконференция на прокуратурата от 15 май, с участието на главния прокурор Сотир Цацаров. По време на брифинга за първи път на живо в ефир бяха предадени процесуално-следствени действия по случая с иззетите незаконни бюлетини от печатница "Мултипринт" в Костинброд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай