Бунтът срещу кмета на Доспат. Нови разкрития

Според Александър Василев градоначалникът говори лъжи

Бунтът срещу кмета на Доспат. Нови разкрития | StandartNews.com

Бунтът срещу кмета на Доспат Елин Радев расте. Протестиращите срещу него поискаха право на отговор след като вчера Радев заяви в ефира на "Твоя ден", че в недоволството участват 10 криминални лица, които имат незаконни постройки.

"Не сме криминални личности и не сме плащали на протестиращи - това са лъжи. Кметът изрече куп неистини, 99,9% от думите му бяха такива. Затова сме предоставили документи в подкрепа на това твърдение. Сред нас няма осъдени, докато в екипа на Елин Радев има осъдени за фалшифициране на документи. Преди дни Районния съд в Смолян излезе с решение, че и самият кмет е осъден административно", заяви Александър Василев, който е един организаторите на протеста.

Жители на Доспат се обявиха срещу управлението на кмета Елин Радев, който според тях предприема незаконно и избирателно събаряне на постройки в града. Хората определиха действията на кмета като саморазправа и наказателна акция. Демонстрантите настояха за намеса на държавата и на политическите партии, които да проверят ситуацията в общината. Поискаха и незабавната оставка на кмета.

Градоначалникът от своя страна смята, че действията по събарянето са законосъобразни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай