Букмейкъри вещаят над 100 депутати за ГЕРБ

Букмейкъри вещаят над 100 депутати за ГЕРБ | StandartNews.com

София. Следващият парламент отново ще излъчи коалиционно управление с две формации в него, вещаят букмейкърите от "Евробет".

Според коефициентите на залозите почти сигурно е, че то ще е с мандат на ГЕРБ, които ще вкарат най-вероятно между 100 и 109 депутати, и премиер Бойко Борисов. На второ място е възможността да бъде съставена коалиция между три партии, а чак на трето място е поставено еднолично управление на партията на Борисов. Букмейкърите вещаят между 1 100 000 и 1 300 000 гласа за ГЕРБ, а на БСП - около двойно по-малко. Според коефициентите в новото Народно събрание ще влязат шест или седем партии. Освен партиите на Борисов и Михаил Миков място на парламентарните банки ще намерят и ДПС, Реформаторският блок, "България без цензура", АБВ и "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Шансът "Атака" да влезе в Народното събрание е минимален, според букмейкърите.

Според "Евробет" "БСП Лява България" ще има не повече от 64 депутати. ДПС ще вкарат между 30 и 40 техни представители, а Реформаторският блок между 15 и 24. Останалите формации с шанс за влизане в парламента ще имат малки групи до 15 души, сочат данните. Любопитна подробност в представените от "Евробет" залози е възможността Иван Костов да стане премиер. Този вариант е на второ място по вероятност след този Борисов да получи втори мандат като министър-председател. На трето място е Кристалина Георгиева, следвана плътно от Меглена Кунева и Радан Кънев. Шансът Михаил Миков да седне на премиерското кресло е четири пъти по-малък от този за Командира, според коефициентите на букмейкърите. Втори мандат за Пламен Орешарски пък е оценен на два пъти по-малко вероятен от възможността лидерът на БСП да оглави "Дондуков" 1. Най-вероятният нов председател на Народното събрание е мъж от ГЕРБ, посочват още букмейкърите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай