БСП събра 50 000 на Бузлуджа

БСП събра 50 000 на Бузлуджа | StandartNews.com

Червените събраха 50 000 на Бузлуджа

Миков с поход за местните избори

С вас - работници, учители, лекари, ще спечелим вота, заяви соцлидерът

Близо 50 000 социалисти от цялата страна се събраха на традиционния събор на БСП на Бузлуджа. Множеството започна да пристига още в петък през деня за отбелязването на 124 години от социалдемократическото движение у нас. Още в първите минути на политическия митинг под Чинията говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов даде тон за местния вот през есента. И призова червените да повторят мобилизацията на структурите за събора с още по-голяма сила на изборите.

"Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори", надъха актива председателят на БСП Михаил Миков. И допълни: "От тук тръгваме на поход към местните избори". Поляната му отговори с: "БСП" и "Победа!". Миков призна, че на предсрочните парламентарни избори партията се е представила най-зле за последните 25 години.

Но социалистите трябва да отидат на изборите с гордо вдигната глава заради работата на парламентарната група в 43-ото НС. "БСП отстоява правата на българина за здравеопазване, което не разделя хората на социално значими и социално незначими, защото ние, социалистите, казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото увеличаване на възрастта за пенсиониране до 67 години в страната, в която има най-ниска продължителност на живота", каза соцпредседателят. И се обърна към червените активисти: "Искам да ви благодаря, че сте тук и работите във вашите градове, села, малки и големи населени места". В словото си Миков отбеляза, че в годините на прехода "в различни лаборатории са създавани лъскави и напудрени проекти с единствената цел да убедят хората, че не са важни политиката и партиите".

Искаха да внушат, че да продаваш политика и прах за пране е едно и също и че няма значение ляво или дясно", каза още Миков. И продължи: "Десетки хиляди сме тук, за да кажем от този връх, че има значение ляво или дясно, има 124 години значение и след 100 пак ще има значение". "Започваме поход към местната власт и това е в годината, в която България ще отбележи 125 години организирано социалистическо движение", призова червените председателят на БСП.

Червените вдигнаха наздравица с актива със студена бира, скара, хиляди балони и знамена. За доброто настроение отговаряха Петя Буюклиева и още куп звезди. А специален гост бе кметът на Калафат Мирча Гуца, както и най-възрастният социалист в Европа - 104-годишният дядо Асен от столичния кв. "Красна поляна".

Европа боледува, мисията ни е промяна

Сергей Станишев, президент та ПЕС

БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце. Гордея се, че БСП стана пълноправен член на семейството на социалистите в Европа. Гордея се, че БСП излъчи българин начело на ПЕС. Благодаря ви за подкрепата! Днес Европа боледува и прекрасната идея хората и народите да живеят в мир, взаимно уважение и солидарност е разклатена. Европейските граждани вече не възприемат ЕС като техния общ дом на благоденствието и справедливостта. "Мисията на европейските социалисти е Европа да се промени.

Да й върнем социалното, човешкото начало, така че всеки да види перспектива за себе си, за своите близки и семейството си. Днес в България управлява коалицията на статуквото, страха и сделката. Ако не искате цялата власт да се събере в едни ръце, за да консумира икономически благини и да гази и мачка хората, подкрепете социалистите и нашите коалиционни партньори. Всички тези жени и мъже, хиляди на брой, които ще са нашите кандидати за кметове и общински съветници, имат само една задача - да работят за всички български граждани във всяка една община. Ние виждаме какво се случва при това управление - България прилича на изсъхващо дърво - от периферията към центъра. Само социалистите могат да променят тази негативна посока и това е огромна задача пред нас.

Мирчев призова: "Орландовци" да стане Бояна

Да се премахнат разликите в кварталите на София. Това обеща кандидатът за кмет на столицата проф. Михаил Мирчев. И заяви, че ако бъде избран, ще работи за стопяване на разликата между кварталите Бояна и "Орландовци". "Вижте колко сме много. Може ли някой да ни преброи? 50 000, 60 000, 80 000. По-рано се разходих в гората. Там са още повече. Не по-малко пламенни социалисти просто събират сили на сянка", каза Мирчев.

И допълни, че БСП трябва да направи пробив в ГЕРБерските градове София, Русе, Варна Стара Загора. А след секундна пауза отбеляза, че вижда на поляната знамената на Генерал Тошево и там също трябва да има червен пробив. Последният му призив бе посрещнат с широка усмивка от председателя на БСП Михаил Миков и от соцлидера Сергей Станишев, тъй като от години кметът на БСП в Добричко Димитър Михайлов печели от раз изборите в общината. "София е сърцето на ГЕРБ, витрината на ГЕРБ", призна Мирчев. И призова червените да мобилизират усилия в столицата, за да "изчезнат ГЕРБ като партия".

Пуснаха нов сайт

В деня на събора социалистите стартираха нова версия на сайта си: http://bsp.bg/. В него на видно място е анкетата "Одобрявате ли разполагането на чужда военна техника в България?". Подобна се провеждаше и сред актива на поляната на Бузлуджа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай