БСП с три варианта за вота наесен (ОБЗОР)

БСП с три варианта за вота наесен (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нинова сигурна, че с АБВ ще имат обща лява кандидатура

БСП има три много силни варианти за президент и един от тях ще бъде харесан от АБВ за обща лява кандидатура, с която да спечелят вота наесен. Това стана ясно от изказванията на лидера Корнелия Нинова и представители на соцръководството на националния събор на Бузлуджа днес. "Абсолютно съм убедена, и не само за АБВ, че кандидатурата ще подкрепят и други леви съюзи, патриотични и граждански организации", подчерта Нинова. Тя отново потвърди, че номинацията ще бъде официално обявена на 14 август след заседание на Националния съвет. „Фигурите за президент и вицепрезидент ще бъдат предложени от БСП", уточни евродепутатът Илияна Йотова, която е сред първите три по номинации от структурите в страната. Тя обеща, че ще има изненади и допусна, че един от вариантите е надпартийна кандидатура с подкрепата на АБВ.

Другите опции са чисто партийна номинация (ако от партията на Георги Първанов решат да играят самостоятелно) и включване на лидера в битката за "Дондуков" 2, но при условие, че Борисов участва, потвърдиха от "Позитано". Този вариант обаче става все по-малко възможен. Ако до 14 август премиерът не потвърди участие, кандидатът на БСП няма да бъде сменян. "Не сме някаква детска градина, която ще се нагажда според тях, имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка, за да спечелим. Няма да чакаме повече никого. Гоним победата", отсече лидерът на БСП.

Над 50 000 социалисти от цялата страна се стекоха на Бузлуджа, за да отбележат 125 години от създаването на партията. Освен лозунги и речи, традиционно имаше скара и бира. Георги Христов, четиримата тенори от "Х-фактор" вдигаха духа на червените. На финала даже Корнелия Нинова се качи на сцената да запее "Моя страна, моя България".

Станишев: Време е да бием ГЕРБ

„Време е! За обединение, за промяна, за нова победа на левицата". С тези думи председателят на ПЕС Сергей Станишев се обърна към хилядите симпатизанти, стекли се на Бузлуджа.
„И Европа, и България са изправени пред тежки изпитания. Единствено социалистите могат да поведат към промяна, която да даде нова надежда, лична сигурност и перспектива на обществото ни. Затова е нужно сплотяване, воля за победа и ярка кампания", допълни той. Станишев прогнозира, че истинската битка наесен ще е между БСП и ГЕРБ, а спечелването на президентския вот ще трасира пътя на левицата към победа на предсрочни парламентарни избори догодина.

Бой за шапки #АзСъмБСП

Шапки и тениски с надпис #АзСъмБСП се харчеха по-бързо от кепабчетата на Бузлуджа. През шатрата с бранда на кампанията от рано се изви огромна опашка. Кашоните с най-търсената от социалистите стока се изпразниха за нула време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай