БСП с кандидат-президент след конгреса

БСП с кандидат-президент след конгреса | StandartNews.com

Лидерът на БСП Михаил Миков заяви в ефира на бТВ, че от партията ще излязат със своята кандидат-президентска двойка след провеждането на Конгреса през месец май.

"В момента около 50% от ръководствата и председателите на общинските ръководства са сменени. Голяма част от тях са народни представители, хора които имат своя политическа кариера в БСП. Партията тази година празнувайки 125 години с конгреса показва една воля за обновение. Става дума за усещане на партията и общинските организации за обновение", заяви лидерът на БСП, цитиран от "Фокус".

"В десницата има голямо разбутване в момента, включително и за президентските избори", каза той.

Миков коментира и статистическите изследвания на НСИ, според които населението на България намалява с по-силни темпове от предвидените" "Усилва се тенденцията на асоциалност към политиката, която е в следствие на години неолиберална политика", каза той. По думите му, статистиките за намаляване на населението са много по-точни за това дали България е социалната държава.

Относно нападките към БСП, че партията използва остаряла реториката лидерът на партията заяви: "Когато трудът е мачкан през последните 10-20 години, когато обществото е дезинтегрирано, когато социалната държава е ликвидира няма какво да се занимаваме с дълбоки чуждици като реформа и прочие", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай