БСП: Парното поскъпва заради КТБ

БСП: Парното поскъпва заради КТБ | StandartNews.com

София. Възможно поскъпване на парното и топлата вода заради блокираните над 90 млн. лева на „Топлофикация – София" в КТБ. За това предупредиха от градската организация на БСП в столицата. Според партията финансовото състояние на дружеството продължава да се влошава.

Според изчисленията на Орлин Ваташки към септември тази година общите задължения на „Топлофикация София" нарастват със 122 милиона лева, като достигат 706 милиона лева. Произведеният ток намалява и приходите са с 49 милиона по-малко, сравнено със същия период на 2013-а.

„Финансовият резултат е отрицателен към деветмесечието, на загуба с 32 милиона", коментира Ваташки, цитиран от БНР.

Иван Таков от организацията посочи, че блокираните пари в КТБ са повече от 90 милиона лева, като на депозитна сметка били средствата над 80 милиона, а останалите са на разплащателна.

Председателят на градската организация на БСП-София Калоян Паргов призова кметът на София Йорданка Фандъкова да отговори на въпроса "Случайно ли се държат толкова много средства в една банка? Има ли някакъв интерес и взаимоотношения между ръководството на банката и ръководството на Столична община –респективно на "Топлофикация София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай