БСП не избра кандидат за кмет заради липса на кворум

БСП не избра кандидат за кмет заради липса на кворум | StandartNews.com

Общинският съвет на БСП – Благоевград не стигна до избор на кандидат за кмет на областния център на събранието си в събота. На заседанието бяха утвърдени групата, която ще се бори за общински съветници, както и тези, които ще се борят за управници на населени места в общината.

Трима влязоха в битката за номинация за кандидат за общински кмет - архитект Александър Сандев, общинският лидер д-р Владимир Пандев и Милан Богдански. Първият обаче получи само 12 гласа. Само 2 гласа пък не стигнаха на Милан Богдански да успее да спечели, за него вота си дадоха 48 от общо 98 души в залата, а за Пандев гласуваха 38. Преди решаващия вот кой от двамата ще се бори за кметския стол на Благоевград се оказа, че няма необходимия кворум от 92 души.

„Нищо фатално не се е случило. Имаше много съдържателен диалог, взехме и важни решения. Ще продължим заседанието следващата седмица, надявам се, че тогава вече ще е ясен нашият кандидат", каза бившият депутат Емил Костадинов. Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев бе най-желан за кандидат - кмет, но отказа. След това същото направи и ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, както и ексдиректорът на благоевградския театър Николай Кимчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай