БСП издига професор в София

БСП издига професор в София | StandartNews.com

Червените отрязаха АБВ за вота в София

Нямаме самочувствие на победители, каза Михаил Мирчев

БСП пуска професор Михаил Мирчев в битката за кмет на София. Това стана ясно късно в събота след драматично заседание на градската организация на червените. Мирчев събра 108 гласа. Втори в надпреварата остана депутатът Георги Кадиев.

Коалиция с АБВ в София за местните избори няма да има. Това заяви шефът на столичните социалисти Калоян Паргов по време на градска конференция на партията днес. Червените отиват на вота като "БСП лява България" и няма да се коалират с други леви формации. "Ние не сме казарма, а партия", заяви Паргов по повод на евентуални действия на негови колеги от партията, които решат да участват в изборите, но в листи на други леви партии. "Не можем да забраним на никого да говори, каквото си иска, или да се кандидатира като независим, но трябва да бъде ясно, че всеки, които направи това, е крачка отвъд барикадата и това значи предстоящо разделяне с партията", предупреди Паргов. Той обяви, че БСП се обявява за цялостно преорганизиране на София.

БСП все още няма самочувствието на победител за местни избори, но съм уверен, че от 1 август ще спрат разприте и раздорите, каза фаворитът на червените за София проф. Михаил Мирчев. Убеден съм, че ще се намери мотивация за обединение, следващите няколко месеца са достатъчни БСП да се намери в една добра позиция за вота, допълни той. Мирчев заяви, че ще залага на честност и принципност като кандидат за кмет на столицата.

"Положителна и негативна кампания ще водим, разбира се. БСП и аз специално тръгваме да съборим тази власт от пиедестала и това значи, че трябва нещо много негативно, но трябва да покажеш и положителното - какво ще правиш", заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай