БСП иска свикване на КСНС за демографската катастрофа у нас

БСП иска свикване на КСНС за демографската катастрофа у нас | StandartNews.com

Нестабилността в държавата е, защото аритметиката замества политиката

„Поискахме от президента да бъде свикан Консултативен съвет по демографската политика. Мисля, че срещнахме разбиране от негова страна". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, след проведената политическа консултация при президента Росен Плевнелиев. На срещата присъстваха също зам.-председателите на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов, както и народният представител от левицата и секретар на парламентарната група Жельо Бойчев.

„Имахме интересен разговор с президента Плевнелиев в рамките на политическите консултации. Една тема се очерта като водеща за нас – демографската катастрофа, която все повече се задълбочава, особено през последната година", поясни Миков. Той каза също, че представителите на БСП са запознали президента с данните, с които левицата разполага за демографията в страната. „Тенденцията е убийствена за българската нация и за нейната перспектива. Не става дума за дългосрочна перспектива. Необходими са ясни, конкретни, краткосрочни, ефикасни, бързи мерки от страна на правителството, осигурени със съответния финансов ресурс", категоричен бе лидерът на БСП и допълни, че увеличаването на помощите за отглеждане на дете е само нужната начална стъпка.

Михаил Миков каза още, че с президента са били споделени притесненията на БСП по други въпроси, свързани с провежданата в момента дясна политика от страна на правителството. „Смятаме, че стабилността на управляващата конструкция се крепи на аритметика, а не на изпълнение на предизборни ангажименти и на някакви политически такива от страна на партиите, които участват в сегашното управление", обясни той. „През годината ще наблюдаваме все повече случаи, в които аритметиката и събирането на гласове ще замества политиката. Това вещае нестабилност в тези времена за България", заключи Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай