БСП и ДПС форсират кадровите рокади в Пиринско

БСП и ДПС форсират кадровите рокади в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Контактната група на БСП и ДПС проведе спешна среща в края на миналата седмица в Благоевград заради забавените кадрови рокади и смени на шефове в държавния сектор в Пиринския край.

В областния център се събраха депутатите на двете партии, областните им лидери и няколко общински председатели. „Целта ни е да постигнем разбирателство и новите назначения да станат факт. Не е нормално вече 3-4 месеца да протакаме решаването на тази важна задача и на повечето възлови ръководни постове да са хора, назначени от ГЕРБ. Трябва да подсигурим тила си, да имаме работеща администрация с ръководители, които да реализират политиката на правителството, а не да я саботират. Не бива повече да отлагаме кадровите промени", заяви депутатът от ДПС Ахмед Башев.

Преди две седмици от областната структура на партията се оплакаха, че смените се протакат и предупредиха, че ще уведомят лидера си Лютви Местан за проблема. До момента в Пиринско ДПС е извършило само три назначения - на губернатора Муса Палев, на шефа на Басейнова дирекция Западнобеломорски район Чавдар Молов и на Югозападното държавно предприятие Светозар Михайлов.

"Закъсняват кадровите рокади и промените в държавните ведомства. По този начин се затормозява работата им. Не може представители на държавата да саботират политиката на правителството и да е пълно с „калинки" на ГЕРБ, това е нелепо, такива хора нямат място в управлението на държавните структури", категоричен бе депутатът от БСП и лидер на социалистите в Пиринския край Емил Костадинов. Той уточни, че преди доста време заедно с ДПС е направен пълен анализ на ситуацията в региона. Установено е, че в много от държавните структури има квалифицирани ръководители, които заслужават тяхното доверие. Но пък има и много „калинки", които трябва да се освободят от заеманите от тях постове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай