БСП жужи, въпреки избора на Нинова

С кашона до вратата, не се гласува, коментира Красимир Янков

БСП жужи, въпреки избора на Нинова | StandartNews.com

БСП продължава да жужи въпреки че прекият избор на лидер на партията изстреля на върха Корнелия Нинова с 81% от гласовете.

С кашона до вратата, не се гласува, коментира един от кандидатите Красимир Янков, член на Националния съвет. Той се оттегли от надпреварата. Коментира от получените за него 1000 гласа като грешка, защото се е оттеглил и е призовал да не се гласува по тази административна процедура. Гласовете за него бяха обаче зачетени, защото формално той, както и Валери Жаблянов, не са депозирали на „Позитано” 20 заявление за отказ от участие в надпреварата.

Янков каза, че преди 4 години членовете на БСП са били 103 000, сега са 81 000, а има опасност да останат толкова, колкото гласуваха за Нинова - 43 000.

Според Янков, от 4 години се подготвя това преизбиране на Корнелия Нинова. Той припомни, че тя е дискредитирала отговорни членове на партията, като ги е обвинила, че работят за ГЕРБ без да посочва факти. "По този начин вървеше и кампанията - с обвинения и дискредитиране", каза Янков в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

За Янков самата административната процедура по избора нарушение на устава. Той обяви, че възлага надежда Конгресът на БСП да промени нещо, защото там ще бъдат делегирани представители на БСП и това е мястото, където и редови делегат може направи предложение, което да бъде прието от мнозинството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай