БСП с ново искане за извънредно заседание

Нинова обяви това решение на групата след провала на днешното извънредно заседание

БСП с ново искане за извънредно заседание | StandartNews.com

Парламентарната група "БСП за България" внесе отново искането си за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Това обяви на брифинг в парламента лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Нинова обяви това решение на групата след провала на днешното извънредно заседание, на което по искане на депутатите от левицата трябваше да бъде изслушан министър-председателят на Република България Бойко Борисов относно актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от Ковид-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки. Днес парламентът не успя да събере кворум след като депутатите от групата на ГЕРБ отказаха да се регистрират в зала.

Нинова заяви, че не се отказват от парламентарните механизми на парламентарна България. "Днес внесохме отново, веднага и за втори път, искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Извън икономическите, социалните, здравните въпроси, които обсъждаме, стои въпросът за институциите, за парламентаризма, за държавността в България. Днес Борисов лично даде пример, че за него такива думи не съществуват. Това е поредната стъпка към едноличната власт", каза Нинова. Тя посочи, че като опозиция няма да се примирят с това и ще използват всички законови механизми.

В началото на своето изявление пред медиите, лидерът на "БСП за България" се обърна към българските граждани с думите: "Уважаеми българи, днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги". Нинова подчерта, че днес депутатите са щели да отправят именно въпросите на гражданите, които са достигнали до тях, свързани с техните тревоги и очаквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай