БСП продължава парламентарния бойкот

Социалистите ще се регистрират в зала само при обсъждането на техните предложения за бюджет` 2019

БСП продължава парламентарния бойкот | StandartNews.com

БСП продължава парламентарния бойкот. Социалистите няма да се регистрират в пленарна зала, надявайки се по този начин да провалят  кворума за заседания на парламента. Това реши днес Изпълнителното бюро на соцпартията.

Оставаме в режим, както досега, гордо обяви Корнелия Нинова и пак поиска оставка на правителството. "Не се притесняваме от предсрочни избори, ние сме готови", каза първата социалистка. Тя отрече да действа съгласувано с президента Румен Радев.

Социалистите ще бъдат в пленарната зала само за обсъждането на техните предложения по бюджет`2019, сред които са намаляване на ДДС на храни и лекарства, отмяна данъка на старите коли и преизчисляване на всички пенсии.

В малката коалиция се самоизяждат, коментира още Корнелия Нинова. "Коалицията е грешно родена, не ви събират политики, събират ви постове и пари", отсече тя и за малката, и за голямата коалиция. "Нищо не върви, докато те се разправят помежду си кой ще е вицепремиер", каза соцлидерката. Според нея "всякакви нови формати за ново правителство или правителства на малцинството със скрита подкрепа ще бъдат агония за държавата".

Затова БСП няма да крепи кворума и няма да се регистрира, обяви Нинова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай