БСП привиква Аврамова в парламента

Иска подробности за софийските винетки и тол системата

БСП привиква Аврамова в парламента | StandartNews.com

Изслушване на регионалния министър Петя Аврамова за скандала със софийските винетки поиска БСП. Не е нужно премиерът да крещи на заседанието на Министерски съвет, а ние да нямаме информация, обяви в НС соцдепутатът Георги Свиленски. Няма нужда да ядосвате премиера за винетките и той да се кара на подчинените си – парламентът е мястото, където трябва да се обясни на хората, заяви Свиленски. Той настоя Караянчева да призове, не да покани министър Петя Аврамова, за да обясни за винетките. Той посочи, че зам.-министър Николай Нанков също е запознат с темата.

„Няма нужда да ходят по площадите да крещят като глашатаи“, допълни Свиленски, препращайки към думите на Борисов, който прати шефа на АПИ Терзийски като глашатай да вика три пъти по площадите: Няма да има винетки. Председателят на парламента Цвета Караянчева от своя страна заяви, че очаквам министър Аврамова да й върне обаждане и отчете, че тя е на заседание на Министерски съвет.

БСП поискаха изслушване на Аврамова за тол системата и електронните винетки още в началото на заседанието на НС. Соцдепутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Манол Генов настоя  за това с аргумента, че общественото напрежение по темата расте.

От няколко дни в нашата държава по републиканката пътна мрежа действа контрола върху електронните винетки и тол системата. За съжаление от година и нещо има тържествени обещания от страна на премиера, от страна на министър Аврамова, че софиянци, които ползват тази мрежа и живеят около София, а това са десетки хиляди хора, на които личният лекар им е в София, на които детската градина на детето е в София, те работят в София. Те са притеснени, защото от няколко дни не е ясно дали ги глобяват или не“, допълни Генов.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще се свърже с Петя Аврамова да даде необходимата информация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай