БСП очаква много хора да накажат управлението

Червеният депутат Стефан Бурджев очаква БСП да спечели 6 евродепутатски места на предстоящите избори...

БСП очаква много хора да накажат управлението | StandartNews.com

„На БСП целта винаги е била да се бори за властта, чрез която да се бори за своите политики”, заяви депутатът от БСП Стефан Бурджев в интервю за Канал 3.

Той обясни, че структурите на партията ще изберат кандидатите за евроизборите.

„Мисля, че ще имаме 6 евродепутати със сигурност. Това е на основание на електоралния потенциал, а и благодарение на страшно много хора, които ще накажат управлението, като подкрепят нас”.

„Президентът стои много авторитетно. Аз не винаги намирам логиката в неговите действия. Позицията на Венецуела - неговата и на правителството не съвпадат с моята лична, а и с тази на БСП.

На БСП позицията е за ненамеса в суверенността на тази държава”, каза Бурджев.

Депутатът обаче разкритикува острите критики на Румен Радев по адрес на управляващите. „Аз съм за повече оптимизъм и позитивизъм”, каза Бурджев. „Все пак той стои много стойностно. А с големия си брой вета дава възможност за обществени дискусии”, допълни народният представител.

„Преди две години Корнелия Нинова отвори темата за паралелната държава. А реално преди няколко дни Бойко Борисов потвърди нейната теза. Той каза, че като от борбата с контрабандата ще са повишат с 10 процента доходите. И точно това означава, че това е тази паралелна държава, в която изтичат милиарди”, каза още социалистът.

Той коментира и Закона за горивата, който се отложи. Според него обаче не бива да има отлагане, потвърди, че както и бизнес, така и някой политици имат интерес този закон или по-точно наредбата към него да бъде отлагана. „Всички проблеми, които малките търговци поставиха, ние ги решихме. И въпреки това отново се иска отлагане. Аз твърдя, че ние сме ги защитили”, обяви Бурджев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай