"БСП - Обединена левица" се регистрира в 25 МИР - София

Утре ще бъдат подписани двустранни споразумения с още две партии

"БСП - Обединена левица" се регистрира в 25 МИР - София | StandartNews.com

Източник: БТА

Водачът на листата на "БСП - Обединена левица" в 25 МИР - София Атанас Зафиров, изпълняващ функциите (и.ф.) председател на БСП, заедно с председателя на Градския съвет на партията в столицата - Иван Таков и кандидатите за народни представители, регистрираха листата на коалицията в Районната избирателна комисия на 25 МИР.

В "БСП-Обединена левица" няма напрежение, заяви Зафиров пред журналисти, след като регистрира листата.

Нашата коалиция регистрира пълни листи в цялата страна, символично регистрираме листата в 25 МИР като последна, с което затваряме цикъла на регистрация, обясни Зафиров. И добави, че в листите са представени всички партии от коалицията, всяка формация е получила достойно участие.

Най-вероятно поради неудовлетвореност от подредбата партия МИР се е отказала от участие  в обединението, смята Атанас Зафиров.

Вчера проведохме спокойно заседание на Коалиционния съвет, на което беше уточнено всичко по окончателното подреждане на листите, каза още Зафиров, цитиран от БНР.

За първи път ръководството се съобрази на 100% с очакванията на местните ръководства, каза още Атанас Зафиров.

Той не отговори на въпрос защо Сергей Станишев не е намерил място в листите на "БСП-Обединена левица“. Имаше сериозна дискусия на Изпълнителното бюро по всички варианти, всичко е на база широк консенсус между Изпълнителното бюро, Националния съвет и Коалиционния съвет, добави и.ф. председател на БСП.

По думите му утре ще бъдат подписани двустранни споразумения с още две партии.

Иван Таков, председател на БСП – София, добави, че 25% от листите са гражданска квота. Имаме изключителни експерти в различни сфери на обществения живот, като например доц. Наталия Киселова, посочи той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай