БСП избира шеф на предизборния си щаб

Ще бъдат избрани и председатели на съветите към Националния съвет, които ще са 17

БСП избира шеф на предизборния си щаб | StandartNews.com

В момента върви заседание на Националният съвет на БСП, който трябва да избере председател на предизборния щаб.

Ще бъдат избрани и председатели на съветите към Националния съвет, които ще са 17, както министрите и ще са правителство в сянка. Според Таско Ерменков обаче, съветите не дублират Министерския съвет, а предлагат алтернативни политики.

Преди пленума Кирил Добрев коментира, че председателят на щаба не трябва да е депутат, за да може да отдаде цялата си сила и енергия в изборите.

Добрев коментира и информацията за напускащи 40 члена на партията от партийната организация в Триадица. Няма значение дали са 40 или 7, ръководството трябва да вземе мерки, смята социалистът.

В същото време, в официално писмо до медиите, от БСП "Триадица", заявиха, че информацията за 40 напуснали е манипулативна и невярна. "Не повече от 7-8 реални членове на РПО на БСП "Триадица", явно възнамеряват да напуснат. Това ще стане факт, след като се проведе събрание", обясни председателят на организацията Диана Тонова.

"Отговорно заявявам, че БСП "Триадица" е единна и сплотена организация, което проличава и по голямото мнозинство, с което се приемат решенията на РС. Жалко е, когато членове на партийната организация, заради неудовлетворени лични амбиции, се стремят да вредят на доброто име на БСП в обществото", допълва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай