БСП иска реална подкрепа за реалния бизнес

България е след стотното място в класацията на Световната банка по усилие и времетраене на присъединяване на малки и средни бизнеси към електро мрежата...

БСП иска реална подкрепа за реалния бизнес | StandartNews.com

„Нашето верую е, че реалният бизнес, каквито са големите металургични предприятия в България, има нужда от реална подкрепа“. Това каза Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в НС на среща с Българска асоциация на металургичната индустрия.

Той припомни, че България е след стотното място в класацията на Световната банка по усилие и времетраене на присъединяване на малки и средни бизнеси към електро мрежата и след стотното място по документи, които трябват за разрешение за строителство. „Опитваме се да променяме много неща, като бизнес климата и бизнес средата“, подчерта той.

  „Металургията е свързващата брънка, която прави България част от Европа. Мисля, че това е тема, която може да ни обедини, като политици и като българи“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков. Той коментира, че цифрите на българската металургия са от значение за Европа, той като България има двуцифрен дял в цялата европейска металургия. Божанков подчерта, че част от причините за провеждането на срещата е да се отговори на всички хора, които казват, че в България няма индустрия, че металургия не съществува и е останала в миналото.

„Като хора на индустрията, като хора на политиката, имаме  отговорността да гледаме напред в бъдещето, да бъдем визионери и да осъзнаем- кое наистина е важно за България“, каза още народният представител. Явор Божанков поясни, че темите които се дискутирах на срещата са металургия, базова индустрия, енергетика, пазар на труда. „За съжаление, за Европа и за България, като част от Европа, на глобалната сцена се чува все по- малко и по- рядко“, каза народният представител. Божанков коментира, че българската металургия е резултат на поколения българи и на техния целенасочен труд.

„Днес тя ни дава основание за самочувствие“, заключи той. В срещата взеха участие  народните представители от ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, Любомир Бонев, Весела Лечева и Стоян Мирчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай