БСП иска държавата да изкупи прасетата от "задния двор"

Държавата да изкупи на пазарни цени прасетата от личните стопанства и дворове, за да се потуши напрежението сред хората, породено от унищожаването на животните за лична консумация заради африканската чума по свинете

БСП иска държавата да изкупи прасетата от "задния двор" | StandartNews.com

  Държавата да изкупи на пазарни цени прасетата от личните стопанства и дворове, за да се потуши напрежението сред хората, породено от унищожаването на  животните  за лична консумация заради африканската чума по свинете. Това предложение на БСП огласиха днес в в Стара Загора депутати-социалисти.
 "Мерките, които се вземат във връзка са африканската чума по свинете, са закъснели, а решенията са са неработещи и ситуацията излиза извън контрол" , заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев. Според депутатът Георги Гьоков пък освен, че имало опасност да се затрие цял сектор, още по-страшни щели да  бъдат социалните последствия - без работа ще останат хиляди в производствения и месопреработвателния брананш, а цената на свинското месо щяла да  се увеличи драстично, предупреди и той .  
  За подобяване на профиликтиката и санитарно-ветеринарния контрол на животните от БСП настояват и да се възстанови годишният рамков договор между  на земеделското министерство и съсловната ветеринарна организация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай