БСП е при Радев. Какъв кабинет не искат

Поставиха своите условия за правителство

БСП е при Радев. Какъв кабинет не искат | StandartNews.com

БСП е при президента, като стана ясно какво можем да очакваме от тази среща.

Социалистите влизат на консултации при президента преди връчването на първия мандат. За първи път представители на ръководството ще стъпят на "Дондуков" 2 без Корнелия Нинова, която подаде оставка като лидер.

Социалистите пристъпват към срещата с президента с твърдата позиция, че няма да подкрепят нито първия, нито втория мандат за кабинет. Решение да не застават зад кабинет на ГЕРБ и на ДПС, от БСП взеха само преди две седмици на партиен пленум, но такова е и решението на конгреса на партията.

"Имаме решение и на Конгрес, и на Националния съвет на БСП да не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ", припомни председателят на ПГ "БСП за България" Борислав Гуцанов още на старта на 50-ото Народно събрание.

Той подчерта, че разговори с мандата на ГЕРБ социалистите няма да водят и допусна, че има достатъчно много други партии, които могат да съставят мнозинство.

БСП обаче развиха тезата за експертен кабинет още преди да се стигне до консултациите. Пръв я лансира Атанас Зафиров, а след това и Драгомир Стойнев. Той отиде и по-далеч - намекна, че може да подкрепят третия мандат, ако го получат ИТН, които също се обявиха за експертно правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай