Божков финансирал протестите срещу Иван Гешев

Издирваният олигарх твърди, че бил давал много пари за подкупи

Божков финансирал протестите срещу Иван Гешев | StandartNews.com

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов определи намеците във Фейсбук на бизнесмена с 18 повдигнати обвинения Васил Божков като пълни измислици.

Според Симеонов с големите суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков е финансирал протестите срещу него, както и тези срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

„От средата на октомври до почти до края на ноември вървяха и платените, според мен, протести срещу избора на Иван Гешев. Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет. Около 8 млн. лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София. Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие. Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н.“, изброи Симеонов.

Във Фейсбук Васил Божков публикува извлечения от банковата си сметка. В поста си той твърди, че е плащал огромни суми в брой от личната си сметка и пита риторично къде са му парите, след като е плащал всичките си останали разходи по банков път. От снимките на извлеченията става ясно, че те са съответно от 2018 и 2019 г., а транзакциите са свързани с теглене на големи суми в брой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай