Бойко брани Сергей от гнева на Дянков

Помогна много човекът, благодари премиерът на соцлидера

Бойко брани Сергей от гнева на Дянков | StandartNews.com

София. Много съм щастлив от победата на Джокович, и за Балканите и за всички, които гласуваха за спортист на Балканите - за всички, които обичат тениса, това беше уникална негова победа. Това беше първият коментар на премиера Бойко Борисов след като пусна бюлетина в 78-мо училище в столичния квартал Банкя минути преди края на ядрения референдум.

Ниската избирателна активност той коментира с думите:"Нещо предизвестено", след което за пореден път благодари на соцлидера Сергей Станишев, че не е допуснал строежа на АЕЦ"Белене".

"Прояви характер, не се поддаде на кръговете, които искаха да строят, с организирането на този референдум - завинаги зачеркна темата "Белене", каза Борисов. "Похарчихме много пари. Можехме да ги дадем за майките и детски градини", отчете той. Но веднага добави: "Не искам Станишев да си подава оставката, нека да си стои. Помогна много човекът, помогна, разумен е", продължи да го поднася премиерът, опитвайки се да смекчи гнева на Симеон Дянков за изхарчените милиони. Финансист №1 придружаваше министър-председателя до урната. "Общо 20-25 милиона лева отидоха за този референдум с предизвестен край. Затова смятам, че утре Станишев трябва да си подаде оставката", категоричен бе Дянков..

Относно обвинянията на червения депутат Румен Петков, че властта саботира референдума с непочистени от снега пътища, премиерът отсече: "На кривата ракета космосът й пречи. Пътищата са прекрасно почистени. Най-слабата избирателна активност е в най-добре почистените градове. Очакваше са да вали сняг, не да пече слънце, но денят беше слънчев, прекрасен. Това беше безсмислено упражнение по тази тема".

Борисов не видя нищо общо между изборите, които предстоят през юли, и референдума.

Той съобщи, че руският президент Владимир Путин ще посети страната ни през февруари. Датата все още се уточнява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай