Борисов:Като видя постъпленията в бюджета,изтръпвам

Премиерът за Балкански поток: Като нарисувано е

Борисов:Като видя постъпленията в бюджета,изтръпвам | StandartNews.com

Като видя с Горанов как отиват постъпленията в бюджета, изтръпвам! Признанието направи премиерът Бойко Борисов. Въпреки това той заяви: Но после ще се оправим. Пазете се, защото няма имунитет от заразата.

Като нарисувано от художник е, бе оценката на Борисов за строежа на Балкански поток, който той инспектира първо с хеликоптер от птичи поглед, а след това и с кола.

"Това е напредъкът на компресорните станции, най-мощни компресори, които да увеличават напора по Балкански поток. Виждате за един месец какъв напредък има. Тук се работи на пълни обороти. Близо 240 км има положени тръби. Хората видяха как се полагат тръбите", заяви по време на въздушната инспекция Борисов.
И изтъква, че строежът на газопровода продължава, въпреки извънредното положение в страната. Работи при пълно спазване на противоепидемичните мерки, каза премиерът. И допълни: "Земеделците си работят, пръскат, тръбите и работата не им пречат. Навсякъде трактори и машини, потокът си върви, земеделието си върви.".

"Хората работят, получават заплати. Това е много важно в тази криза", подчерта още Бойко Борисов. И доволен отбеляза: "Чак до хоризонта всичко е тръба!".

Компресорна станция "Расово" ще бъде оборудвана с 3 броя компресорни агрегата от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. На площадката освен трите газотурбокопресорни агрегати ще бъдат разположени и административна сграда, производствени и обслужващи сгради. Земната основа е заздравена чрез уплътняване с тежка трамбовка и изпълнение на почвено – циментови възглавници под всички сгради, както и под фундаментите на компресорите. Приключва се грубият строеж и вътрешните електро- и ВиК инсталации на сградите. Предстои да се изгради и втората компресорна станция от трасето на "Балкански поток" – "Нова Провадия".

Премиерът посети и участъка от кранов възел Селановци до кранов възел Вълчедръм, който е с дължина 47,1 км. Във временните бази са доставени и заварени всички необходими тръби за участъка - 3942 броя тръби.

Слязъл от хеликоптера, на земята премиерът поздрави експертите от Саудитска Арабия със "Салам алейкум". После отговори и на въпроси на медиите, като първо ги посъветва: "Не се скупчвайте, през метър и половина! Пазете се! Единственото сигурно е дистанция. Светът доказа, че няма имунитет", каза Борисов.

Тежък Великден ще е. Ние единствените не си затворихме църквите в света. Дано има добър знак за това. Призовавам всички да си останат вкъщи, заяви Борисов. После поясни, че на строежа се "въртят" бригада след бригада, през карантинен период, за да няма заразени.

"Всеки ден влакове и камиони докарват тръби. На много места вече сме заровили тръбите - десетки километри. Около милион сме платили компенсации на земеделски производители. Около 5 милиона ще отидат за това. Огромни усилия се полагат. Над 45 археологически паметници сме открили. Единият виадукт - римския, сме го оставили така, за да могат хората да му се радват след време", каза още Борисов.

По повод факта, че хората са тръгнали на път въпреки вчерашния призив на премиера да не се пътува по празниците Борисов каза: "Вие ми задавате този въпрос едва ли не с укор! Аз не съм падарин! Те не са надхитрили мен или полицията... Дано съдбата ни не е такава..."

Премиерът отново припомни хилядите жертви за ден в САЩ. И заяви: Като започнат да съобщават за стотици починали българи на ден, тогава пак ми задайте този въпрос, добави Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай