Борисов за оставката: Ченгеджийски номера

Борисов за оставката: Ченгеджийски номера | StandartNews.com

Бесен от оставката на вътрешния министър Веселин Вучков e премиерът Бойко Борисов.

"В деня, в който шефът на ФБР идва в България по покана на ДАНС, да се повдига този въпрос след като няма точка в дневния ред на правителството, след като на тридневно посещение у нас е стратегически важен президент с всичките си министри - г-н Алиев!", недоумяваше Бойко Борисов. "Те ме занимават с ченгеджийски номера! Те ме занимават с дребнички проблеми!

Да ме вкарват да се занимавам аз в момент, в който се мъча всячески да стабилизирам и да изкарам страната от кризата. Днес са дошли 1,3 милиарда по европейски програми по нашите сметки от спрени фондове. За няколко месеца, виждате, идват хора, хора, хора и аз се извинявам, че съм принуден да отговарям и на такива въпроси. И точно в него ден ми се сервира това нещо. Това политически правилно ли е? Подкрепящо правителството ли е това? Изнудване ли е?

Нима не съм доказал: колко директора на ФБР, на ЦРУ, на "Сикрет сървис" дойдоха и от тази маса казаха колко добре са работили с мен вече 15 години. Нима в парламента има някой по-голям разбирач за службите или какво да се направи с МВР и кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тези номерца?".

Борисов се разгневи, че поне 4 пъти е изправян по подобен начин на нокти. Не спомена имена, но явно визираше коалиционни партньори. "Вместо да се стегнат да работят там, сутринта гледам кмета на Галиче: как се палят всеки ден там. Вместо да си свършат работата в най-важния ен, стратегически ден, когато цялата ми концентрация е там, те ми задават гатанки. Ако разбират повече от мене, ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България! Ако си мислят, че някой с приказките те го държели.. Те една година ако са ме държели, те искаха да ме съсипят. Държели ме за... шлифера, да речем", завърши в свой стил Борисов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай