Борисов разговаря с премиера на Испания

Борисов разговаря с премиера на Испания  | StandartNews.com

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов се срещна с испанския премиер Мариано Рахой. Двамата разговаряха в рамките на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в испанската столица Мадрид. Борисов и Рахой обсъдиха ситуацията около бежанския натиск върху южната граница на Европейския съюз и възможностите за решение на кризата. Българският премиер информира испанския си колега, че България охранява по всички шенгенски стандарти външната граница на Съюза и го увери, че правителството се справя със ситуацията. От своя страна Рахой подчерта, че Европа трябва да има единно и силно решение за справяне с проблема.

Бойко Борисов запозна Мариано Рахой с политическата обстановка в България и на Балканите, както и с предстоящото си участие в срещата в неделя в Брюксел, която свиква председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Председателят на ПП ГЕРБ информира Рахой и за хода на предизборната кампания в България. От своя страна председателят на Испанската народна партия пожела на колегата си Борисов и на ГЕРБ убедителна победа и максимален брой кметове, и общински съветници от партията в цялата страна. Бойко Борисов изрази увереност, че и Испанската народна партия ще спечели изборите в кралството, в края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай